Izvor Gacke – Majerovo vrilo

Lokacija: Sinac, OtočacTežina: Vrlo lagano

Rijeka Gacka je jedna od najljepših hrvatskih rijeka. Krajolici kojima protiče su nerijetko bajkoviti, posebno u proljeće i ljeto. Ima više izvora, a osim Majerovog o kojem će ovdje biti riječi, najpoznatije je Tonkovićevo vrilo udaljeno manje od 3 km zračne linije.

Izvor Gacke

Iako je Majerovo vrelo udaljeno tek 3 km zračne linije od autoceste A1, od najbližeg izlaza Otočac ima dobrih 20 km vožnje. U jednom trenutku imate osjećaj da se vozite na kraj svijeta, te je oduševljenje onim što ćete zateći na odredištu tim veće.

Izvor Gacke

Vrelo se nalazi u Sincu (općina Otočac). Okruženo je livadama, a na samom izvoru je nekoliko starih mlinica. Tu se mogu kupiti brašno i suveniri, a oko njih postoji uređena pješačka staza s mostićima. Krajolik očarava mirom, a obilje vode na sve strane djeluje toliko opuštajuće da bi tu lako mogli provesti čitav dan odmarajući, gledajući vodu, patke i labudove.

U zaseoku ima nekoliko kuća, a u jednoj od njih ljudi rade najbolju pizzu u Hrvatskoj pa i šire!

Iako nismo skloni reklamiranju na stranicama, Ruspante moramo spomenuti. Od osam različitih vrsta pizza koje smo kušali, doti jedna je bila vrhunska. Toliko su dobre da bi zbog njih prošli i puno duži put od onih 20 km koliko treba od autoceste.

Mjesto za auto se može pronaći u blizu mlinica, ali nemojte narušavati mir ovoga mjesta. Naša preporuka je svakako koristiti veliki parking s lijeve strane ceste (idući od autoceste), nekih 200 m prije mlinova. Parking je besplatan i ogroman.

Kombinacija prirode, starih mlinica i gastronomije izvor Gacke je upisala na listu lokacija koje ćemo učestalo posjećivati!

Izvor Gacke
Izvor Gacke
Izvor Gacke
Izvor Gacke
Izvor Gacke
Izvor Gacke
Izvor Gacke